Benvenuti a Trattoria Momenti Liberi

Varmt välkommen till oss på Momenti Liberi. Namnet betyder en lugn stund på italienska, det är precis vad som väntar dig hos oss, en smakfull, lugn stund.

Meny

SMÅTT

Maracona Mandlar 60:-

Nocellara del Belice Oliver 55:-

Chips, smetana, Kalix löjrom, gräslök 150:-

FÖRRÄTTER

Tartar 179:-

Dovhjortsinnanlår, Kalix löjrom, syrad lök, gräslök, potatis, rökt smetana, riven gravad äggula

Pilgrimsmussla 175:-

Halstrad pilgrimsmussla, chili glaze, sesamfrön, puffat fläsksvål, ingefära

Chark 198/398:-

Chark, ost, marmelad, saltgurka, smetana, honung, knäcke

HUVUDRÄTTER

Hälleflundra330:-

Sotad hälleflundra, rotselleripuré, blåmusselsås, libbsticka, savoykål, äpple

Fläsksida330:-

Långbakad krispig fläsksida från Gråbo, smörad kycklingsky, betor, chévre, roscofflök, solrosfrön

Portabello **250:-

Bakad portabello, svampskysås, betor, grönkål, chévre, roscofflök, rostade solrosfrön

PASTA - RISOTTO - PINSA

Mezzi Rigatoni **230:-

Shoulder steak ifrån Ölanda, bacon, tryffel, parmesan

Linguini230:-

Räkor, tomat, kräftfond, chili, vitlök, örter, parmesan
+ Halstrad pilgrimsmussla 65:-

Gnocchi195:-

Krämig pesto på pistage, burrata, basilika, parmesan

Risotto199:-

Cacio e pepe, porchetta, parmesan

Pinsa **195:-

Kvällens ingredienser

TRE RÄTTERS

Pilgrimsmussla - Fläsksida - Clementin595:-

EFTERRÄTTER

Svartavinbär *111:-

Gräddfilsglass, variation på svartavinbär, rostad vitchoklad, mandelbeskvi

Clementin *111:-

Mandelkaramell, clementin curd, chokladganache, chokladflarn, friterad rosmarin, sötpotatismazarin, glass smaksatt med rosmarin, kardemumma och clementin

Pannacotta *99:-

Serveras med varm karamellsås

Vegansk desser **98:-

Citronsorbet mixad med prosecco

Handgjorda praliner från "Pastrierbysara" *38:-

Serveras med varm karamellsås

* Vegetarisk / Går att få vegetarisk
** Vegansk / Går att få vegansk

Boka Bord

Gäller er bokning samma dag eller om ni är över 8 personer ber vi er att maila till oss. Bästa tiden att nå oss på telefon är efter kl: 15.00

Telefon 0322-136 30 Boka bord